Jazz Events Live Logo Glow
Loading Events

« All Events

Tineke Postma Four Ft. Ralph Alessi at In het Koorenhuis

May 20 @ 21:30 - 23:30 EEST

€18
Tineke Postma

TINEKE POSTMA FOUR FT. RALPH ALESSI – FREYA – NIEUWE DATUM

Saxofonist en componist Tineke Postma toert sinds 2003 internationaal als bandleider. Zij werd bekroond met vele onderscheidingen, waaronder de Buma Boy Edgar Prijs (2015) en werkte als gast met prominente musici als Esperanza Spalding, Dianne Reeves, Wayne Shorter, Richard Bona en Herbie Hancock.

Vorig jaar bracht zij haar nieuwe album Freya uit, haar meest persoonlijke project tot nu toe. Freya is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Zij maakt ook deel uit van de mythologie van Friesland, waar Tineke is geboren: de Friezen zijn de kinderen van Freya. Met dit album brengt Tineke een eerbetoon aan het moederschap, haar jeugd in Friesland en krachtige vrouwen.

Vanavond staat de saxofoniste op het podium met basklarinettist Ralph Alessi. Bassist Clemens van der Feen en drummer Tristan Renfrow maken het kwartet compleet.

“POSTMA IS ER MET FREYA IN GESLAAGD HAAR MEEST PERSOONLIJKE STEMPEL OP DE MUZIEK TE DRUKKEN EN TE LATEN HOREN DAT ZE EEN VAN DE BESTE EN MEEST EIGENZINNIGE SAXOFONISTEN IS VAN DIT MOMENT.” (MATHIJS VAN DEN BERG, JAZZENZO)

Line-up: Tineke Postma – altsaxofoon; Ralph Alessi – basklarinet; Clemens van der Feen – contrabas; Tristan Renfrow – drums

 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.

(foto Tineke Postma: Merlijn Doomernik)

Details

Date:
May 20
Time:
21:30 - 23:30 EEST
Cost:
€18
Event Category:

Organizer

Projazz

Venue

In het Koorenhuis
Prinsegracht 27
The Hague, 2512EW Netherlands
+ Google Map
Phone:
+31707071744
View Venue Website