Jazz Events Live Logo Glow
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

John Abercrombie Tribute at Paardcafe

March 30 @ 21:30 - 23:30 EEST

€12
John Abercrombie

JOHN ABERCROMBIE TRIBUTE FT. ED VERHOEFF, HEIN VAN DE GEYN & ADAM NUSSBAUM (NIEUWE DATUM)

The John Abercrombie Tribute is een project van drie muzikanten die elk een bijzondere band hadden met de in augustus 2017 overleden Amerikaanse gitarist/componist John Abercrombie.

Adam Nussbaum heeft als éėn van John’s favoriete drummers jaren deel uitgemaakt van verschillende bands en opname sessies waaronder the Nuttree Project (John Abercrombie, Adam Nussbaum, Jerry Bergonzie & Gary Versace) en de groep John Abercrombie, Adam Nussbaum & Dan Wall. Hein van de Geyn maakte deel uit van het John Abercrombie trio tijdens zijn verblijf in de USA. Andersom maakte John deel uit vander Geijns eigen trio ‘Baseline’ waarmee ze ook een drietal albums opnamen.

Voor Ed Verhoeff was John een belangrijke inspirator en ‘richtingaangever’ tijdens zijn studie aan het conservatorium. Het was in dezelfde periode dat Ed door Hein werd gevraagd deel uit te maken van de ‘Europese’ Baseline als schaduwband van zijn Amerikaanse evenknie. Hieruit ontstond een intensieve samenwerking met Hein die duurde van 1990 tot 2010 (het jaar waarin Hein besloot te vertrekken naar Zuid-Afrika). Een absoluut hoogtepunt in deze samenwerking is een reeks concerten en de cd opname van ‘The Guitar Album’ waar zowel Ed als John deel van uitmaakten.

JOHN ABERCROMBIE
Naast een geweldig gitarist was John een begenadigd componist. Bekend is zijn duo met Ralph Towner, John Abercrombie Quartet (met Michael Brecker, Peter Erskine en Marc Johnson) en later het duo met Marc Copeland, John is te horen op meer dan 65 albums. Zijn intuïtieve, melodische en diepgaande harmonieën geven zijn composities zijn persoonlijke signatuur wat omschreven kan worden als contemplatief, sensitief en zoals hij het zelf omschreef ‘not in your face’. Zijn albums waren in zijn tijd grensverleggend en zijn, tezamen met andere generatiegenoten als Michael Brecker, Kenny Wheeler, Ralph Towner, Keith Jarrett, John Surman, Bill Frisell en Jan Garbarek, mede bepalend geweest voor de basis van de inmiddels zo geroemde ECM sound.

Ed Verhoeff gitaar, Hein van de Geyn contrabas, Adam Nussbaum slagwerk

+ After-party met DJ Jazz Min Lau die de lekkerste jazzyfunky platen draait!

Details

Date:
March 30
Time:
21:30 - 23:30 EEST
Cost:
€12
Event Category:

Organizer

Projazz

Venue

Paard
Prinsegracht 12 2512 GA
The Hague, 2512GA Netherlands
+ Google Map
Phone:
+3170 750 34 34
View Venue Website