Jazz Events Live Logo Glow
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gyarfas-Polyzogopoulos-Manesis-Theodoridis Quartet at Half Note Jazz Club

May 11 @ 21:30 - 23:30 EEST

€10
Gyarfas-Polyzogopoulos-Manesis-Theodoridis Quartet at Half Note Jazz Club

Την Τετάρτη 11 Μαΐου το Half Note φιλοξενεί τρεις από τους πιο δραστήριους Έλληνες μουσικούς, τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, τον Σπύρο Μάνεση και τον Γρηγόρη Θεοδωρίδη σε σύμπραξη με τον Ούγγρο drummer Attila Gyarfas, έναν από τους σημαντικότερους νέους εκπροσώπους του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και της Jazz σκηνής της Ουγγαρίας και της Ευρώπης.

Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις των μελών καθώς και επιλεγμένα standards έχοντας ως κύριο άξονα το ανοιχτό-οργανικό παίξιμο και την ελεύθερη έκφραση της μελωδίας και του ρυθμού αφήνοντας ανοιχτά τα περιθώρια για ρίσκο με σεβασμό πάντα στην μουσική.

Ο Attila Gyárfás είναι ένας Ούγγρος ντράμερ και συνθέτης που εστιάζει κυρίως στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και στην έρευνα των τονικών δυνατοτήτων του drum set. Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 20 δίσκους και στα πιο σημαντικά jazz venues και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Σπούδασε jazz drums στη Χάγη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι και πήρε το μεταπτυχιακό του το 2015. Ως leader έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους (Cloud Factory το 2018 και Randomity το 2020) και το σόλο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Hunnia Records. Έχει επίσης ξεκινήσει ένα electroacoustic duo project με τον συνθέτη Bálint Bolcsó, είναι συνιδρυτής των group Identified Flying Object και Quelquefois και είναι μέλος της Budapest Modern Jazz Collective, του Gerhard Ornig Trio και του συγκροτήματος Twinning. Ο Attila διδάσκει jazz τύμπανα στην Ακαδημία Μουσικής Franz Liszt από τον Σεπτέμβριο του 2020 και είναι endorser των Dream Cymbals and Gongs από το 2016.

 

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος-τρομπέτα

Σπύρος Μάνεσης-πιάνο

Γρηγόρης Θεοδωρίδης-κοντραμπάσο

Attila Gyarfas-drums

 

ΙNFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30

*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.

*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος σε τραπέζι 12€

BAR 10€

 

*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.
*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική
*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα

 

Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης συμφωνά με τις ισχύουσες διατάξεις

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

 

 

Attila Gyárfás is a Hungarian drummer and composer primarily focusing on free improvisation and on researching the tonal possibilities of the drum set. He has appeared on over 20 records and has performed at a great number of major venues and festivals all over Europe. He did his jazz drum studies in the Hague, Amsterdam and Paris, and he earned his Master’s degree in 2015. As a leader he has released two records (Cloud Factory in 2018 and Randomity in 2020) and his solo album is soon to be presented by Hunnia Records. He has started an electroacoustic duo project with composer Bálint Bolcsó, he is a co-founder of the groups Identified Flying Object and Quelquefois and is a member of the Budapest Modern Jazz Collective, the Gerhard Ornig Trio and the band Twinning. Attila teaches jazz drums at the Franz Liszt Academy of Music from September 2020. He is an endorser of Dream Cymbals and Gongs since 2016.

Details

Date:
May 11
Time:
21:30 - 23:30 EEST
Cost:
€10
Event Category:

Venue

Half Note Jazz Club
Trivonianou 17
Athens, Attika 11636 Greece
+ Google Map
Phone:
21 0921 3310
View Venue Website