Jazz Events Live Logo Glow
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Friday night Jazz at The Hague Marriott

March 11 @ 22:00 - March 12 @ 00:00 EET

€17,50
Jazz at the club

Dit is het vierde concert in de maandelijkse reeks “Friday Night Jazz at the Marriott ” en wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott hotel.

 

Naast onderstaand vast trio, wordt een speciale gast uitgenodigd. Wie dat gaat worden zal binnenkort bekend gemaakt worden.

 

Pianist Rob van Bavel is geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. Rob is de vaste pianist van Friday Night Jazz at the Marriott.

Bassist Frans van Geest doceert op de Codarts-opleiding in Rotterdam. Hij is lid en mede-oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en begeleidde in die hoedanigheid vele (inter)nationale sterren, zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, Bud Shank, Roy Hargrove, Scott Hamilton, Slide Hampton, Johnny Griffin, Monty Alexander, Curtis Fuller en Deborah Brown. Van Geest is een veel gevraagd begeleider die op vele podia optrad. Hij is te horen op cd’s van Jesse van Ruller, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Martijn van Iterson en het Metropole Orkest.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring. Hans is de vaste drummer en programmeur van de “Friday Night Jazz at the Marriott” serie, die een voortzetting is van de reeks Friday Night Jazz concerten in Muzee Scheveningen.

 

Friday Night Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd.

 

Het concert start om 20:30 (inloop vanaf 20:00).

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Kaartjes kosten € 17,50.

Details

Start:
March 11 @ 22:00 EET
End:
March 12 @ 00:00 EET
Cost:
€17,50
Event Category:

Venue

The Hague Marriot
Johan de Wittlaan 30
The Hague, 2517 JR Netherlands
+ Google Map
Phone:
+31 70 352 5354
View Venue Website