Jazz Events Live Logo Glow
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bop2B at Musicon

March 27 @ 16:00 - 18:00 EEST

€15
SimonGarry

Bop2B is een swingend Jazz quintet met Gary Kavanagh – trompet, Simon Rigter – tenorsax, Timothy Banchet – piano, Cas Jiskoot – contrabas, Sander Smeets – drums

 

Gary Kavanagh, geboren in Jersey (Kanaaleilanden) in 1964, begon op 6-jarige leeftijd trompet te spelen. Hij begon professioneel te spelen vanaf de leeftijd van 15. Zijn belangrijkste invloeden zijn Art Farmer en Kenny Dorham. Gary studeerde bij Ack Van Rooijen, Frans Elsen en John Rocco aan het Koninklijk Conservatorium. Hij vervolgt zijn studie nu bij Barry Harris.

Gary speelde naast Louis Stewart, Al Cohn, Dave Cliff, Joe Newman, Spike Wells, Tony Coe, Bobby Wellins, Lee Konitz en Jeff Hamilton om er maar een paar te noemen.

 

Simon Rigter (1973) speelt 1e tenor in The Jazz Orchestra of the Concertgebouw daarnaast leidt hij zijn eigen kwartet en ontving hij in 2020 twee Edison nominaties voor de CD “Rise and Shine” die hij met het Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet uitbracht. Naast de optredens is Simon hoofdvakleraar aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Timothy Banchet (1987) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Dankzij de enorme platencollectie van zijn vader kwam hij al heel jong in aanraking met jazz, soul en gospelmuziek. Hij probeerde erachter te komen naar welke muziek hij op de piano luisterde. In 2012 studeerde hij summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Timothy is nu een veelgevraagd pianist en hij bouwt een internationale reputatie op.

 

Cas Jiskoot (1998), Den Haag) begon met gitaarspelen toen hij zeven jaar oud was, vijf jaar later begon hij met het spelen van elektrische en akoestische bas. Hij had les van Ron Carter en Marius Beets en speelde met oa Dick Oatts, Philip Harper, Benjamin Herman, Peter Beets, Jesse van Ruller en vele anderen. Hij speelt in veel ensembles zoals het Gijs Idema Trio, Idema/Seriese Quartet en The Dutch Jazz Collective.

Met het Gijs Idema Trio won hij in 2014 het Prinses Christina Jazz Concours, in 2016 de Leidse Jazz Award samen met de persprijs, de Expression of Art Award van het Conservatorium Hotel in Amsterdam in 2017 en de Conservatorium Talent Award in 2020.

 

Sander Smeets (1996) begon met drumlessen toen hij pas 5 jaar was. Op 16 jarige leeftijd startte hij zijn studie aan het Conservatorium in Tilburg. Een jaar later begon hij op het conservatorium van Rotterdam, Codarts. Hier kreeg hij les van niemand minder dan Hans van Oosterhout, Joost Patocka en Mark Schilders. Gedurende zijn vierde jaar ging hij op uitwisseling naar New Orleans, waar hij les kreeg van oa. Herlin Riley, Ricky Sebastian en Jason Marsalis. Sander heeft op jonge leeftijd al het podium mogen delen met de grote namen uit de nationale en internationale jazz scene waaronder: Roy Hargrove, Rufus Reid, Ellis Marsalis, Peter Beets, Benjamin Herman, Philip Harper, Khari Allen Lee, Jazz Orchestra of the Concertgebouw and vele anderen.

 

Tickets: € 15
Houders van een Ooievaarspas (actiecode: OOIEVAAR) en ingeschreven studenten (actiecode: STUDENT) 50% korting.

Details

Date:
March 27
Time:
16:00 - 18:00 EEST
Cost:
€15
Event Category:

Venue

Musicon
Soestdijksekade 345
The Hague, 2574 AL Netherlands
+ Google Map
Phone:
+31(0)703686800
View Venue Website